mongγol bičig & manju bithe

mongγol bičig & manju bithe

orciγuluγci / hafumbukū

jakiy-a / jasigan

bithei.niyalma@gmail.com

Friss topikok

ungsiγčid

γajar-un bömbörceg

a halál pillanata

2013.10.29. 19:43 Kápolnás Olivér

Régóta foglalkoztatja az embereket az a kérdés, hogy vajon mi lesz akkor, amikor eljön az utolsó óra. Mivel az átélt élményt extrém esetektől eltekintve nem lehet már elmondani a hátramaradottaknak, így marad a találgatás.
  Ha nem találgatni szeretnénk, hanem valami megbízhatónak tűnő leírást keresünk, akkor többek között Csojdzsid dákini történetéhez kell nyúlni. Csojdzsid dákini meghalt, járt az alvilágban, végül kiderült, hogy mégsem jött el az utolsó órája, így visszatért az élők közé. Az ő beszámolója megmaradt, pár szóban megemlékezik a sok titoktól övezett pillanatról.
scan709 (510x600).jpg

scan710(1) (520x600).jpg

γajar-un door-a oroba kemen sanaγdaju deger-e-ece olan kümün daruγsan metü ayul boluγsan-u qoyin-a yeke dalai-du // oroju masi daγaraγsan metü bey-e mini kesig . kesig ciberigüü delberin köldeküi-yin jobalang-i caγlasi ügei üjebe . basa tegünü qoyin-a γajar delekei γal-iyar degüürcü türciginekü-yin daγun-iyar minu bey-e-yi tülekü-yin yeke . yeke jobalang bolba .. tegünü qoyin-a ulabaljaγsan cakilγan gerel melmeljin γajar-a soliqu metü bolju kürjiginekü-yin yeke daγun boluγsan-u qoyin-a bi yaγucu ülü sanaγsan . bey-e sedkil amur bolba ..

Úgy tűnt mintha elsüllyednék a föld alá, és megijedtem, mintha fentről sokan nyomnának lefelé. Majd egy nagy tengerbe kerültem, úgy érzetem, hogy rettenetesen fázom, borzalmas fájdalmat éreztem, mintha minden porcikám szétrobbanna és megfagyna. Ezután tűz borította el az egész világot, és mennydörgések közepette a lángoló testemet pokoli, égő kín marcangolta. Majd vöröslő villámok fénye borított el, és mintha megmozdult volna a föld, hatalmas morajlás hallatszódott, aminek végeztével üresség töltött el. Testem és lelkem nyugalmat talált.

Arra sajnos (szerencsére?) nem tudok válaszolni, hogy valóban így lesz-e, de előbb-utóbb mindenki meg fogja tapasztalni. Addig pedig lehet boldogan élni! :)

Szólj hozzá!

Címkék: halál mongol tűz dákini

A bejegyzés trackback címe:

https://bicig-bithe.blog.hu/api/trackback/id/tr895605278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása