mongγol bičig & manju bithe

mongγol bičig & manju bithe

orciγuluγci / hafumbukū

jakiy-a / jasigan

bithei.niyalma@gmail.com

Friss topikok

ungsiγčid

γajar-un bömbörceg

fénypallos döfi az eget

2013.03.31. 23:08 Kápolnás Olivér

Nurhacsi hatalmának növekedését égi jelek kísérték. Volt mikor egy fénykapu jelent meg az égen, de voltak ennél különösebb jelek is. A Mandzsu birodalom megalapításának stratégiája (daicing gurun i fukjin doro neihe bodogon i bithe) című mű beszámol egy különös tüneményről, ami pont 1616-ban, a birodalom első alapításakor tűnt fel.

tere biyai niowanggiyan tasha inenggi tasha erinde . dergi julergi ergici šanyan siren na ci dekdefi abka de sucunafi . uncehen narhūn bime hetehe . muru janggū i adali . golmin ici tofohon juda . onco ici emu juda funcembi . juwan ninggun inenggi ofi samsiha

Abban a hónapban (kilencedik hónap) tigris napon, tigris időben délkeleten egy fehér fénypászma emelkedett fel a földről és tört az ég felé. A vége vékony volt és visszahajlott, pallost formázott az alakja, hosszúsága a tizenöt-, szélessége az egy ölt is felülmúlta. Tizenhat nap után eltűnt.

Tehát egy fénykard emelkedett fel a földről és döfött az égbe, vajon mit jelenthetett ez? Talán egy előjel volt, ami megmutatta, hogy Nurhacsiék hatalma az égig fog érni, ami be is következett.
alulnézet.jpg                                                           a hódítás alulnézetből

Szólj hozzá!

Címkék: mandzsu nurhacsi előjel daicing gurun i fukjin doro neihe bodogon i bithe 1616 fénypászma

A bejegyzés trackback címe:

https://bicig-bithe.blog.hu/api/trackback/id/tr695186548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása